Jano van Gool

In de Pers

lekker tobben met de tragikomedie van Thomas Verbogt - Binnen één alinea van lachen naar huilen: lekker tobben met de tragikomedie van Thomas Verbogt ★★★★★ ... - Katinka Polderman in: De Volkskrant lees meer
Vogel, met Bram van der Vlugt - Vijfentachtig is Bram van der Vlugt, bijna dan, maar zijn hoofd weigert dat feest te vieren. Liever leert het nog lange teksten.... - DICK VAN TEYLINGEN, theaterkrant in: Theaterkrant lees meer
Hoe alles moest beginnen - Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet.... - Thomas Verbogt in: Uitg. Nieuw Amsterdam lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Eerder

De partij die De Partij Van De Automobilist wordt genoemd, is niet mijn partij. Nooit geweest. Beetje treurige typering: De Partij Van De Automobilist. Vind ik doordat ik me niet typische automobilist voel. Ik rijd wel auto, maar als ik dat doe, voel ik me niet gekoesterd door een partij. 
Fractievoorzitter van die partij Klaas Dijkhoff zei niet blij te zijn met die 100 km/u, maar snapte dat het voor het landsbelang was.
Uiteraard ga ik er ook rekening mee houden, want ik ben vóór het landsbelang. Ik spreek het woord zelden uit, maar doorvoel wat het is. Ga ik het moeilijk vinden me eraan te houden? Eerlijk gezegd: ja. Ik houd van snelheid, maar inmiddels heb ik al in mij systeem geduwd dat 100 km/u ook snel is. En als je er goed over nadenkt: wat maakt het uit? Kom ik ergens later aan? Is dat erg? Misschien wel, maar als ik wat eerder van huis ga, is er geen vuiltje aan de lucht – en daar gáát het toch om. Verandert mijn leven als ik zo nu en dan eerder van huis vertrek dan voorheen? 
Vaak vraag ik me af wat we allemaal met extra tijd kunnen doen, het uurtje dat we van de wintertijd cadeau krijgen (of is het van de zomertijd?), een schrikkeldag, van de aarde die langzamer draait dan voorspeld. Binnen één minuut kan je leven veranderen. Dat hoeven we niet voortdurend te beseffen, maar het is wel zo.
Maar nu gaat het over minder tijd, denk ik. Als we het houden bij eerder van huis vertrekken vanwege die 100 km/u, heeft dat invloed op de tijd daarvoor? Ontbijt ik sneller? Bel ik iemand niet? Laat ik het bed onopgemaakt? Maak ik dat in orde voordat ik er weer ga liggen of juist niet? In het laatste geval: slaap ik dan anders, onrustiger? En dan?
Het landsbelang is niet niks.