Jano van Gool

In de Pers

lekker tobben met de tragikomedie van Thomas Verbogt - Binnen één alinea van lachen naar huilen: lekker tobben met de tragikomedie van Thomas Verbogt ★★★★★ ... - Katinka Polderman in: De Volkskrant lees meer
Vogel, met Bram van der Vlugt - Vijfentachtig is Bram van der Vlugt, bijna dan, maar zijn hoofd weigert dat feest te vieren. Liever leert het nog lange teksten.... - DICK VAN TEYLINGEN, theaterkrant in: Theaterkrant lees meer
Hoe alles moest beginnen - Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet.... - Thomas Verbogt in: Uitg. Nieuw Amsterdam lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Indringend

Als er een nieuw televisieprogramma wordt aangekondigd, kan ik me erg ontspannen voelen daar de opluchting dat ik niet hoef te kijken. Mijn meestal goede humeur is onder meer een gevolg van dat ik nauwelijks iets met televisie heb. 
Ik lees nu over For One Night Only: He-le-maal naakt, een programma dat half november wordt uitgezonden. Of het een serie is, weet ik niet. Het heeft een goed doel: het taboe rond prostaatkanker en teelbalkanker doorbreken. Om dat doel te dienen zullen Bekende Nederlanders, uitsluitend mannen geloof ik, naakt dansen, en dan niet hupsakee lekker bloot bewegen, nee, een ingestudeerde dans.
Het gaat in de media inderdaad niet zo vaak over prostaat- en teelbalkanker. Nuttig dat dat verandert, maar je kunt ook zeggen: laat een deskundige daarover een paar keer inzichtelijk en uiteraard ook luchtig aan het woord. Nee, er is over de kwestie vergaderd in omroepland en iemand riep toen dat het fantastisch zou als bekende Nederlandse mannen naakt gingen dansen. En de deelnemers aan de vergadering riepen blijkbaar: Bingo! 
Geen idee wie we te zien krijgen, behalve Simon Keizer. Ik weet wie dat is. Probeer me voor te stellen wat ik denk als ik hem naakt zie dansen. Er komt niets boven. Ook niet dat ik anders ga denken over prostaat- en teelbalkanker. Misschien danst Simon wel zo indringend dat ik dat wel doe. Dat ik de dag erna naar de huisarts ga en haar vraag het allemaal even na te kijken. Misschien vraagt ze waarom. En dan antwoord ik: “Omdat ik Simon Keizer naakt heb zien dansen.” Kan zijn dat het niet zo werkt.
Wat is het verschil tussen een professionele danser die naakt danst, en Simon Keizer. Het is interessant over dan antwoord na te denken.