Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Maatregelen

“Dinsdag wordt het heel erg!” Dat hoorde ik afgelopen weekend om de haverklap. En met heel erg werd bedoeld: warm. En niet een beetje warm: verschrikkelijk warm. Ik ben meteen geneigd te zeggen dat het wel mee zal vallen, maar dat houd ik voor me. Misschien valt het inderdaad niet mee, maar na dinsdag is het weer woensdag en over een paar weken zie je als je goed kijkt al een beetje herfst in de hemel en zijn er mensen die op volle kracht rekenen op een Elfstedentocht.
Ik gun de dinsdag trouwens opvallende omstandigheden. Het is de underdog onder de dagen. Vandaag begint de week, woensdag is die min of meer voor de helft voorbij en tussendoor heb je dan de dinsdag. Dagen in de tweede helft van de week hebben veel meer uitstraling.
Ja, de derde dinsdag van september heeft nog iets, maar de Prinsjesdagen zijn niet meer wat ze zijn geweest, omdat alles wat er dan aan de orde moet komen, al lang bekend is, `uitgelekt’. Alleen de hoedjes zijn gebleven. Op sommige hoofden zijn het fascinerende verschijnselen, maar de dinsdag wordt er niet onvergetelijk door.
Destijds was het een topbesluit van de leiding van de Vierdaagse het evenement op dinsdag te laten beginnen. Maandag had natuurlijk ook gekund, net zoals woensdag, nee, de dinsdag kreeg gelukkig de eer. Misschien is het morgen een probleem, want verschrikkelijk warm heet dan: extreme hitte. 
Ik las even het lijstje maatregelen waarmee je die hitte te lijf kunt gaan, bijvoorbeeld het adrenalinepeil laag houden, dus je niet te druk maken, opwinding uit de weg gaan, niet te snel boos worden, ergernissen vermijden. Puik lijstje, zeg ik met grote vreugde. Prima thema voor de dinsdag waarmee dan de rest van ons leven begint.