Jano van Gool

In de Pers

Prettig verzinken in de herinneringen van Thomas Verbogt - Je zou bijna elk boek van Thomas Verbogt (1952) kunnen o... - Bo van Houwelingen in: De Volkskrant lees meer
Lekker tobben met de tragikomedie van Thomas Verbogt - Binnen één alinea van lachen naar huilen: lekker tobben met de tragikomedie van Thomas Verbogt ★★★★★ ... - Katinka Polderman in: De Volkskrant lees meer
Vogel, met Bram van der Vlugt - Vijfentachtig is Bram van der Vlugt, bijna dan, maar zijn hoofd weigert dat feest te vieren. Liever leert het nog lange teksten.... - DICK VAN TEYLINGEN, theaterkrant in: Theaterkrant lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Tevreden

Wil ik de meedenktandenborstel die binnenkort op de markt komt? Philips doet dat en daar hebben ze er jarenlang aan gewerkt. De tandenborstel poetst niet alleen, maar controleert ook of we dat goed doen. Dat kun je nakijken op je mobiel. Appje. Daar lees je waar en hoe het beter kan. 
Even zag ik me weer als kind in de badkamer. Bedtijd, dus tanden poetsen. Het leuke hoofd van mijn moeder in de deuropening: “De achterkant niet vergeten, jongen!” Dat irriteerde me. Is inmiddels tijdje geleden, ik weet dus niet meer precies wat ik dacht, maar het zal iets geweest zijn als: zég, van wie zijn die tanden? Zulke dingen denkt een kind dat zijn leven aan het veroveren is. Althans, dit kind, ex-kind dus, ex-eigenwijs jongetje. En zal ik me nu de les laten lezen door een tandenborstel die met me communiceert via mijn telefoontje? Kom op zeg.
Ik begrijp dat de communicatie met het telefoontje trouwens spoedig alweer ouderwets is. Het komt op de spiegel te staan! Hoe dat gaat, geen idee, maar ik geloof het meteen. Dus terwijl je aan het poetsen bent, lees je dat je het niet best doet, want reken daar maar op: je doet het écht niet goed, waarom anders zo’n tandenborstel? 
Aan het begin van de dag dus! Ik heb dan al moeite met mijn eigen hoofd in de spiegel. Daar komen dus corrigerende notities van de tandborstel bij! Ik weet niet of ik de dag dan opgeruimd kan starten. Járen gewerkt aan het opheffen van een ochtendhumeur en krijg je dat. 
Ik weet heus wel dat zo’n tandenborstel echt niet hoeft, maar ik heb qua nieuwe ontwikkelingen al wat boten gemist, er hoeft er niet per se een bij te komen. Als iemand vraagt of mijn tandenborstel tevreden over me is, wil ik een antwoord paraat hebben!