Jano van Gool

In de Pers

Hoe alles moest beginnen - Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet.... - Thomas Verbogt in: Uitg. Nieuw Amsterdam lees meer
Wat is precies de bedoeling? - Van tijd tot tijd vraagt iemand wie de opvolger is van Carmiggelt. De vraag is even onzinnig als begrijpelijk.... -  in: Boekensalon lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Champagne (2005)

In de komedie speelt Tefsen een zangeres die haar afscheidstournee voorbereidt. De laatste jaren stond zij minder in de schijnwerpers dan haar lief was. Ze wil nog één keer schitteren, nog één keer haar oude successen laten horen. Op oudejaarsavond wacht zij samen met haar jongste dochter de komst af van haar twee andere kinderen die ze al tien jaar niet gezien heeft, omdat deze twee genoeg hadden van hun egoïstische moeder. De rollen van de kinderen van Tefsen worden gespeeld door Cornelissen, Metta Gramberg ('Piaf') en Peggy-Jane de Schepper ('Costa').

De 66-jarige Tefsen zingt in het stuk ook vier liedjes. "Ja heerlijk. Ik mag vier Amerikaanse liedjes ten gehore brengen. We weten nog niet precies welke, maar het zullen waarschijnlijk echte klassiekers worden."

De 53-jarige acteur Frits Jansma speelt in het toneelstuk de rol van Bert, de ex-man van Carry Tefsen. Jansma werd bekend door zijn rol als J.P, die hij sinds 1994 speelt in de tv-soap Onderweg naar Morgen. "Er was sprake van dat ONM zou stoppen en toen heeft Frits een hele leuke auditie gedaan. Bovendien past hij heel goed bij de rol", stelt uitvoerend producent Anouk Kapel.

Het toneelstuk 'Champagne' is geschreven door Thomas Verbogt.

Afbeelding: 
Jaar: 
2005