Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Carnaval

Een matige Prinsjesdag is het vandaag. Er kan en mag weinig in Den Haag, het land is politiek volstrekt verschraald en wat er overblijft zijn alleen de hoedjes die nog voor enige opwinding kunnen zorgen. 
Ben benieuwd hoe de majesteiten naar de Grote Kerk gaan. Per rijwiel zou sympathiek zijn. De koning zal de fiets als een vreemd dingetje beschouwen, maar de koningin vindt het vast leuk. Ik heb haar weleens door Den Haag zien fietsen. Dat deed ze opgewekt en lekker op snelheid. Met oortjes in. Was goed aan haar te zien dat de muziek haar uitstekend beviel. Op de fiets achter haar zat een beveiliger die zijn best moest doen haar beetje waardig bij te houden. Mooi manier van afstappen had ze, alles ging min of meer in één behoorlijk elegante beweging, fiets op standaard zetten, op slot doen (alleen achterslot), oortjes uit.
Ben benieuwd of de koning ook iets zegt over griepgolf die wat later deze herfst over het land trekt. Je zou denken dat het beste advies is binnen te blijven, maar volgens deskundigen is dat juist niet goed. Als je de ramen dicht houdt, komen luchtwegvirussen tot bloei. Ze zeggen dat de griep ook iets moet inhalen. Door de coronamaatregelen had die niets te doen. Dezelfde deskundigen zeggen ook dat gezond leven niet tegen helpt. Hoor je niet vaak.
Misschien kan de koning alvast waarschuwen tegen carnaval. Tijdens die dagen kan er veel misgaan, vooral als we eerst een tijdje binnen de polonaise doen en daarna weer naar buiten gaan.
Terwijl ik aandachtig naar onze vorst luister, zal ik een onderdaan zijn die beseft al jaar of vier geen griep te hebben gehad. Misschien heeft het wel wat, er een paar dagen niet zijn, ver weg onder de wol. Hoera! Hoera! Hoera!