Jano van Gool

In de Pers

lekker tobben met de tragikomedie van Thomas Verbogt - Binnen één alinea van lachen naar huilen: lekker tobben met de tragikomedie van Thomas Verbogt ★★★★★ ... - Katinka Polderman in: De Volkskrant lees meer
Vogel, met Bram van der Vlugt - Vijfentachtig is Bram van der Vlugt, bijna dan, maar zijn hoofd weigert dat feest te vieren. Liever leert het nog lange teksten.... - DICK VAN TEYLINGEN, theaterkrant in: Theaterkrant lees meer
Hoe alles moest beginnen - Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet.... - Thomas Verbogt in: Uitg. Nieuw Amsterdam lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Horrorfilm

Vaak krijg ik digitale post waar ik niet om gevraagd heb. Dat is mijn eigen schuld en waarom dat zo is, weet ik niet altijd precies. Nu kwam er een bericht waarboven LAATSTE KANS stond. Schrik ik meteen. Wat zag ik over het hoofd?
Ik kijk naar het bericht en zie dat het om Chantals Pyjama Party gaat in de Ziggo Dome te Amsterdam waar ik nog nooit was, maar dat een vrij grote zaal is, volgens mij te groot voor een Pyjama Party. 
Ik kreeg al eens eerder zo’n soort uitnodiging, maar toen van een hip café waar een populaire horrorfilm werd vertoond. Die kon ik gratis komen bekijken, mits ik in pyjama kwam. Die heb ik niet, maar kan ik natuurlijk kopen, weet ook waar, ik ben niet achterlijk. Van de uitnodiging maakte ik geen gebruik. Even stelde ik me voor dat ik wél ging. Nam je de pyjama dan mee naar het café en kleedde je je daar om of trok je die thuis al aan en fietste je zo naar het café? Met een jas eroverheen natuurlijk, maar we weten dat het toch altijd te zien is dat je in pyjama bent. Ik hoorde al de barse stem van een agent: “Waar gaan we precies heen, meneertje?” Kon ik antwoorden: “Naar een horrorfilm, agent”? 
Terug naar Chantal en haar Pyjama Party. Ik weet wie Chantal is. Janzen is haar achternaam. Ze presenteert van alles. Ik zal niet naar haar Party gaan, maar het evenement fascineert me toch, ook omdat Corry Konings een van de gasten is. Die zal ook in pyjama zijn. Dat beeld laat me niet los.
Kinderen hebben slaapfeestjes. Vanwege bijvoorbeeld een verjaardag. Ik ben er weleens als stille toeschouwer even getuige van geweest, vertederd. Toen ik kind was, waren ze er niet. Soms heb ik het gevoel dat ik dat moet inhalen. Zou ik daarom een laatste kans krijgen?