Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Jawoord

Peter R. de Vries zou het geweldig vinden. Of zoiets. Dat hoorde ik donderdagavond in Op1 een deskundige zeggen. Het ging over Louis van Gaal. Ze had onlangs Peter gesproken en die zei dat toen. Ze voegde eraan toe te hopen dat Peter meemaakte wat er gebeurde als Louis het inderdaad werd. Twee gesprekken van de dag vloeiden soepel samen.
Ik was me al aan het voorstellen hoe het met de KNVB-directie in Portugal ging. Moeilijk land qua corona. Het is te hopen dat dienaangaande alle papieren in orde zijn. Bij geklungel haakt Louis natuurlijk meteen af.
Goed, de KNVB-directie arriveert in Het Appartement. Truus doet open. Of de directie nog even wil wachten: “Louis komt zo.” Duurt natuurlijk net iets langer dan even. Zenuwslopend. Alles in het appartement straalt orde en gezag uit.
Daar is hij dan. Zijn eerste opmerking is dat hij natuurlijk niet hoeft te vragen wat ze komen doen. Iedereen lachen. Hij komt meteen ter zake, want er zijn natuurlijk wel een paar puntjes. Bijvoorbeeld waarom de directie de vorige keer per se te rade ging bij de spelers toen het over een nieuwe bondscoach ging. Misschien spreekt hij zelfs het woord `spelersraad’ uit en ongetwijfeld is het goed te horen dat hij dat niet van harte doet. Tegen zulke woorden heeft hij bezwaar. De spelersraad wilde hem niet, te autoritair. Met enige zorg denk ik aan de spelers die in die raad zaten. Als Van Gaal het wordt, zal hij vast een krachtig gesprekje met hen willen hebben en ze moeten daarna toch verder met hun leven.
De directie weet dat hij het wil, maar dat hij nog even stuitert met het jawoord. Misschien wenst hij een ommetje te maken. Neemt best enige tijd in beslag.
Eindelijk: “Ik doe het voor Peter.”