Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Lijden

Misschien was de naam al eerder bekend, maar voor mij was die nieuw, de naam van het onafhankelijk onderzoeksbureau dat zich ruim een jaar bezighield met het gedrag van mevrouw Arib: Bureau Hoffmann. Het buigt zich over integriteitkwesties en grensoverschrijdende handelingen. Onder méér, hun aandachtsgebied is ruim.
Ik heb de bedrijfsfolder voor me en lees: betrouwbaar, objectief, discreet, integer, snel, direct beschikbaar en pragmatisch. Je kunt er ieder uur van de dag terecht. Wie wil er niet zo’n bureau? Alleen al weten dat het bestaat, zorgt ervoor dat je je veilig voelt in je omgeving, veiligheid die door grensoverschrijdend gedonder kan worden aangetast.
Bureau Hoffmann is gevestigd in Almere, Luidsprekerstraat 10. Heel flauw dat ik dat adres interessant vind, maar ja, ik kan het niet laten. Zestien of zeventien ambtenaren hebben last gehad van de stemverheffing van mevrouw Arib. Deed zich vaak voor. `Last’ is een te klein woord, ze hebben er `emotioneel’ onder geleden.
Bureau Hoffmann heeft vastgesteld dat dat waar is, dus daarom zijn de klachten over mevrouw Arib gegrond. Ook heeft ze sommigen van die zestien of zeventien ambtenaren zo nu en dan genegeerd. Ook dat veroorzaakte emotioneel lijden.
Hoe onderzoek je emotioneel lijden? Zou ik best wat over willen weten. Wat kun je zelf aan dat lijden doen, behalve anoniem een brief schrijven? Misschien heb ik makkelijk praten, want als ik emotioneel lijd, ligt dat alleen aan mezelf. Ik moet nagaan hoe het komt en wat me te doen staat om het te verzachten, waarmee ik niet bedoel dat ik naar het café op de hoek moet gaan.
Mijn ervaring met mijn aanpak van emotioneel lijden is dat je er verder mee komt in je leven.