Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Radar

Zeker weten doe ik het niet, maar volgens mij kreeg ik als kind eens een verjaardagskaart van Donald Duck. Die kaart zorgde voor grote vreugde. Ik wist natuurlijk ook wel dat Donald Duck alleen maar bestond in de verhalen in het weekblad, maar toch vroeg ik mijn moeder hoe hij kon weten dat ik jarig was. Mijn moeder antwoordde vrolijk dat Donald Duck dit soort dingen nu eenmaal wist.
Ik ben nog steeds abonnee, maar volgens mij krijg ik geen kaarten meer en ik ben geneigd hieraan toe te voegen dat Donald Duck hieraan natuurlijk helemaal niet meer kan beginnen en dat hij wel iets anders aan zijn hoofd heeft – voor dat laatste hoef je alleen maar zijn avonturen te lezen.
Ik herinner me de sensatie van die verjaardagskaart levendig. Deze week kreeg ik een bericht van bol.com met de beginregel: “Thomas, het is bijna zover…” Iedereen die dat wil, kan alles van je weten. Stom dat ik niet weet wat ik daarvan vind.
Ik koop het meeste gewoon in winkels met een deur waar ik doorheen moet. Alleen wanneer het hoogst noodzakelijk is wend ik me tot bol.com. Hoe ze daar op de hoogte zijn van mijn verjaardag, geen idee. Ik heb dat zelf niet gemeld, want waarom zou ik?
Bol.com vraagt: “Hoe vier jij je verjaardag?”
Wat hebben jullie daarmee te maken, denk ik, maar toch lees ik door: “Gaat het dak eraf? Of verdwijn je 24 uur van de radar? Kies hieronder het type feestje dat jij wilt vieren, dan ontvang je op je verjaardag een gepaste verrassing in je inbox.”
De mogelijkheid het dak eraf te laten gaan heb ik nooit overwogen. Ben ik niet zo van. Als iemand zoiets voorstelt wil ik meteen 24 uur van de radar verdwijnen. Laatste lijkt me trouwens een mooi cadeau. Zou van Donald Duck kunnen zijn!