Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Speciaal

Misschien moet het me verontrusten, maar er zijn kwesties waarin ik me helemaal niet wil verdiepen, terwijl iets in me zegt dat ik dat wél moet doen. Wildplassende vrouwen bijvoorbeeld en de rechter die zich met hen moet bemoeien. Dat er dus meer openbare toiletten moeten komen, ook voor vrouwen, anders kun je ze niet verbieden te gaan wildplassen. Ik zit enorm te knikken, want ik ben het er helemaal mee eens, maar overal om me heen is er een andere orde van de dag die aandacht eist.
Terwijl ik me met die orde bezighoud, blijf ik wéér hangen bij het woord wildplassen, want dat vind ik een grappig woord. En dan denk ik dat we het ook moeten gaan hebben over wildeters, dus over mensen die overal maar staan te eten, terwijl ze dat ook kunnen doen op een plek waar dat geëet iets minder hinderlijk is om te zien. Ja, ik heb er lást van als iemand met veel te veel concentratie met een veel te groot broodje in de weer is. Vind ik geen gezicht. Wat heb ik liever, een wildplasser of een wildeter?
Je hebt ook wildpraters, dus mensen die nooit hun mond kunnen houden, die de hele dag maar geluid lopen te maken. Zie je, nu ben ik al heel ver weg van de vrouwen die bezorgd bij de rechter staan. En ik zeg dus helemaal niet dat ze ongelijk hebben. Maar ja. Wat maar ja? Dat weet ik ook niet.
Had ik ook toen er een tijdje geleden toiletten kwamen voor mannen en vrouwen die geen mannen en vrouwen meer wilden zijn. Ik zeg dat nu niet goed, geloof ik, maar dat is illustratief voor mijn desinteresse die ik mezelf verwijt.
De Hema gaat kinderkleding neutraal maken, dus geen kleren meer speciaal voor jongens en meisjes. Nu ineens voel ik diepe verontwaardiging! Ik moet me niet aanstellen!