Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Vlieger

Woorden hoeven niet per se mooi te zijn om grote aantrekkingskracht uit te oefenen. Hier in de buurt wordt veel verbouwd, huizen, straten. Soms staat erbij wat er gebeurt en om de hoek kwam ik een woord tegen dat ik nog niet kende, maar waarnaar ik graag kijk. Paar keer per dag loop ik er langs en ik betrapte me er gisteren op dat ik het hardop uitsprak, niet erg hard, maar net hard genoeg om het de ruimte te geven die het volgens mij verdient.
Het woord is: projectrealisatie.
Inderdaad erg lelijk, maar daar kan het woord zelf niets aan doen. Het is bedacht, waarschijnlijk door een aannemer die zich afvroeg hoe hij een verbouwing iets extra’s kon geven. Uitgangspunt was een simpel woord voor wat hij ging doen en ja, dan kom je al gauw bij `project’ terecht. Maar alles is min of meer een project. Volgende vraag: wat moet je doen met een project dat je aangaat? Juist.
Op het busje van de glazenwasser staat sinds kort: gevelmanagement. Is ook niet mis, maar haalt het toch niet bij projectrealisatie.
Het is bekend dat ik graag een koperen bord op mijn deur wil met `Adviseur’ erop en daaronder dat spreekuur uitsluitend op afspraak is. 
Maar nu mijmer ik over projectrealisatie. Een kleurrijke vlieger in elkaar zetten is ook projectrealisatie. Of de vraag wat aan te trekken als er op de uitnodiging staat dat feestelijke kleding wordt geadviseerd.
Ik liep hierover in de keuken te ijsberen toen ik op de radio een beroep hoorde waarvan ik nog nooit had gehoord. Was: coördinator flexibiliteit. Met ingehouden adem ging ik bij de radio zitten in de hoop er iets meer over te vernemen. Helaas vergeefs.
Lijkt me groots: coördinator flexibiliteit binnen een projectrealisatieproject.