Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Vragen

Terwijl ik gisterochtend de kranten doornam, hoorde ik op de radio spreken over de lange hete zomer waarin we zijn beland, en een stuk of tien nationale problemen die opgelost moeten worden, terwijl er geen personeel is dat zich met die oplossingen kan bezighouden, want politiek Den Haag gaat met vakantie en niet zo’n beetje ook. Hoe denken ze daar het land te verlaten? Van luchthaven tot snelwegen, overal is er doodlopende dynamiek. Kun je trouwens wel je zwembroek en een leuk leesboek inpakken als het oorlog bij de buren is?
Ondertussen las ik de waarschuwing van de NS voorlopig het traject Den Bosch-Utrecht te mijden want daar rijden geen treinen meer. Sterk voorbeeld van overbodige mededeling: als treinreiziger moet je niet hopen op een trein als er geen treinen zijn. 
Vroeger waren er dan bussen, maar nu niet meer, want geen chauffeurs. Je kunt in een trein die toevallig wel rijdt omrijden via Nijmegen of Breda, ligt eraan waar je heen wilt, maar rond Nijmegen kan het topdruk zijn vanwege de Vierdaagse. Dan zijn treintechnisch de rapen natuurlijk ook hartstikke gaar.
En ja, denkend aan de Vierdaagse rijzen er vragen die niet meteen door een helder antwoord omhelsd worden. Wat richt de hitte aan? Hoe moeten de lopers zich qua corona gedragen? Zijn er boeren die op het idee komen het wandelfestijn te verstoren? En de eikenprocessierups, hoe zit het daarmee? Als processierups moet je al die lopers natuurlijk enorm inspirerend vinden. Jeuk, oogklachten, bulten. Kan de acute gezondheidszorg het allemaal wel aan?
Ik zette de radio uit, legde de krant op een stapeltje en dacht: gelukkig komt de heer Remkes volgende week terug van vakantie. Die kan blussend rondgaan.