Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Adviezen

Frisse verschijningen, daar houd ik van. Voor de goede orde: ik heb het over personen. Wanneer een frisse verschijning me van iets probeert te overtuigen, lukt dat beter dan wanneer een niet-frisse verschijning een poging doet. Raar vooroordeel misschien, maar ik zeg maar zoals het is. 
Maar ja, wat is een frisse verschijning? Ik heb niet meteen een definitie paraat, maar kan best zijn dat een frisse verschijning zich aan definities onttrekt. Ook dat maakt een frisse verschijning fris.
Eergisteren zag ik in een praatprogramma weerdeskundige Helga van Leur. Ze legde van alles uit over de komende hitte en over de maatregelen die we moeten nemen. Die maatregelen zouden we zelf ook wel kunnen bedenken, maar als Helga van Leur ermee komt, denk je meteen: puike tips! Komt doordat ze een frisse verschijning is. Vind ik. Bij haar is het vooral haar lachende dynamiek, waardoor je min of meer zeker weet dat haast niets een probleem is.
Ook een frisse verschijning: Jolande Sap. Ooit fractievoorzitter van GroenLinks, maar dat ging niet helemaal goed, wat niet aan haar frisse verschijning lag. We herinneren ons haar levendige kordaatheid en de lichte toon waarmee ze toch ernstig kon zijn. Ze verdween van het politieke toneel, deed van alles achter veel schermen en kwam daardoor in het rijtje invloedrijkste Nederlands terecht. Dat ik zelf van die invloed niets merkte, zegt weinig. Veel te vaak ben ik te diep in gedachten.
Nu wordt ze corona-adviseur. Op verzoek van minister Kuijpers gaat ze een Maatschappelijk Impact Team oprichten. Dat team moet adviezen geven over wat het Outbreak Management Team adviseert. Echt waar! Een frisse verschijning moet daar van het hoogste belang zijn!