Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Analist

In de zomer van 2020 verscheen er van sportjournalist Kees Jansma een biografie over Wesley Sneijder, titel: Sneijder. In een interview zei Jansma dat het een karwei was dat hem vaak versomberde, vooral omdat er met Wesley geen afspraken te maken waren. Hij was er min of meer van overtuigd dat Wesley het boek niet had gelezen, want daarvoor zou hij de concentratie niet kunnen opbrengen en daarbij was hij te veel met zichzelf bezig. Of Jansma dat laatste zei, weet ik niet zeker, maar ik meen het me te herinneren. Ik volgde Wesley Sneijder niet intens, verre van dat, maar kon het me wel voorstellen.
Ik hoorde hem ook weleens na een voetbalwedstrijd commentaar leveren. Analist, heet je dan al gauw. Wat hij te zeggen had, was zeldzaam oppervlakkig en spatte bovendien alle kanten op. Hij had er geen zin in daar te zitten, dat was duidelijk. Of geen tijd voor. Maar toch zat hij er. 
Aankondiging die me neerslachtig maakte, was dat er van 15 augustus een voetbaltalkshow komt die op maandag en vrijdag te zien zal zijn. Met Wim Kieft, Andy van der Meijde en jawel, Wesley Sneijder. Onder leiding van Wilfred Genee die ook het dagelijks programma met Johan Derksen en René van der Gijp zal voortzetten. Veel Wilfred Genee, lijkt me. 
Ik ga me niet hardop afvragen of er niet genoeg over voetbal wordt gepraat op televisie, maar van de aanwezigheid van Wesley Sneijder ga ik nu al gapen.
Interessant is dat in de nieuwe voetbaltalkshow de mannen zitten die nog niet zo lang geleden in gokreclamespotjes straalden. Die zijn verboden omdat de mannen rolmodellen zijn. Ook dat stemt zorgelijk. We moeten toch wát met ze, denken ze in omroepland vast. En ook: “Vinden De Mensen Leuk.”