Jano van Gool

In de Pers

Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer
De nieuwe roman van Thomas Verbogt is wijs, ontroerend en spannend - Is Thomas Verbogt weleens negatief besproken?... - Dries Muus in: Het Parool lees meer
Prettig verzinken in de herinneringen van Thomas Verbogt - Je zou bijna elk boek van Thomas Verbogt (1952) kunnen o... - Bo van Houwelingen in: De Volkskrant lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Balpen

Het is bijna 30 jaar geleden dat de vrolijke zanger Nico Haak overleed. Alweer 30 jaar geleden? Ja, bijna! We herinneren hem van liedjes als Foxy Foxtroten Is je moeder niet thuis?.Zijn band heette De Paniekzaaiers. Nou, als je Nico Haak en De Paniekzaaiers over de vloer kreeg, ging het dak eraf, en de voetjes van de vloer. 
Nico Haak was ook in advertenties te zien. Hij droeg een magische armband, de Bioregulator. En dat sieraad was overal goed voor, vooral voor de doorstroming van alles, geloof ik. 
Een groot deel van Nederland kocht er een, want daarvan kreeg je vast zo’n puik humeur en lekkere dynamiek als Nico Haak. De zanger zelf stierf kort nadat hij met de armband in de openbaarheid trad, 51 jaar. Hier en daar werd dat opmerkelijk gevonden, maar het maakte niet veel los. Ja, jammer dat Nico Haak niet meer onder ons was, maar ik bedoel die armband.
Natuurlijk denk ik eraan nu ik van alles lees over de ophef rond een ketting met de geweldige naam BioStabil, een uitvinding van de Italiaanse Nederlander Bruno Santanera, ook een geweldige naam overigens. Die ketting is ontstellend heilzaam, want veel Bekende Nederlanders hebben er baat bij, zoals Gerard Joling, Frans Bauer en Imca Marina. Interessant dat het weer dit soort Bekende Nederlanders zijn en niet bijvoorbeeld Gerard Spong, Claudia de Breij of Barry Hay. Ik vel geen waardeoordeel, signaleer het alleen maar.
Waarom heb ik het er hierover? Omdat ik het grappig vind dat er heisa van komt. Het ernstige progamma Radar, rechtszaak.
Ik heb een fantastische balpen ontwikkeld, ProduScripto, verkrijgbaar in diverse kleuren. Als je daarmee schrijft, ga je beter schrijven. Resultaat is al na een dag of tien merkbaar.