Jano van Gool

In de Pers

Vogel, met Bram van der Vlugt - Vijfentachtig is Bram van der Vlugt, bijna dan, maar zijn hoofd weigert dat feest te vieren. Liever leert het nog lange teksten.... - DICK VAN TEYLINGEN, theaterkrant in: Theaterkrant lees meer
Hoe alles moest beginnen - Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet.... - Thomas Verbogt in: Uitg. Nieuw Amsterdam lees meer
Wat is precies de bedoeling? - Van tijd tot tijd vraagt iemand wie de opvolger is van Carmiggelt. De vraag is even onzinnig als begrijpelijk.... -  in: Boekensalon lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Bestemming

Veel van wat ik digitaal doe, raak ik kwijt, Wachtwoorden, post en andere berichten, foto’s. Ligt aan mij, aan mijn concentratie, ik voel verzet wat ik niet kan verklaren. 
Gisteren vulde ik wat vragen in. Was een onderzoekje naar hoeveel tijd je zittend doorbrengt. Onderzoekje kan ik niet meer vinden. Te veel zitten was niet goed, stond er. Het heette, meen ik, `zitcheck’. 
Waarom ik de vragen beantwoordde, geen idee. Na afloop kwam er in beeld dat ik 8,5 uur op een dag zit (waarvan een uur etend) en dat dat niet best is. Verbaast me niets. Zelden deed ik mee aan een onderzoek(je) met als uitslag GOED ZO, THOMAS VERBOGT!
Vanmorgen werd ik wakker met die 8,5 uur in mijn hoofd. Ik dacht: ik lig 7, soms 8 uur in bed, verder zit ik dus 8,5 uur, wat doe ik de rest van de tijd? Toch tussen de 7 en 8 uur, reken ik snel uit. Bij het onderzoekje werd niet meegerekend: zitten in het theater of bioscoop, in een wachtkamer of café,  op een paaltje op de kade om naar de rivier te staren. Gebeurt allemaal niet iedere dag, maar er is vast een gemiddelde te berekenen, laten we zeggen 3 uur per dag. Blijven er nog een uur of 4 over. Natuurlijk, ijsberen, naar winkels gaan, wandelingetje door de buurt, naar de auto, maar ja, kom ik dan aan 4 uur? Loop ik ook nog ergens heen zonder dat ik dat in de gaten heb? Naar wat of wie? 
Ik zit trouwens vaak langer dan 8,5 uur, maar bij zo’n onderzoek doe je je best zo gunstig mogelijk voor de dag te komen. Kort door de bocht: er blijft 1 uur over waarvan de bestemming onduidelijk is. Ik houd niet zo van lummelen, dus er is iets anders aan de hand. Moet ik daar iemand over bellen: sta ik weleens bij jou voor de deur terwijl ik me daarvan niet bewust ben?