Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Brak

Hier in de buurt wordt vuilnis op maandag en dinsdag opgehaald, maar afgelopen maandag niet vanwege staking. Die was tijdig aangekondigd in de media en ook de gemeente kwam vorige week zaterdag met duidelijke voorlichting.
In de buurt was het meteen onderwerp van gesprek: hoe moet dat nou? Ik had weer makkelijk praten, want achter het huis is een binnenplaatsje waar nooit iets gebeurt. Daar kunnen best vuilniszakken staan, niet te lang natuurlijk want op nogal wat plaatsen in de stad zijn ratten actief. Hier nog niet, maar misschien valt er voor hen nog niets te winkelen.
Maar niet iedereen heeft een binnenplaatsje. Was maandag ook op straat te zien. Sommige mensen hadden de zakken en los afval toch gewoon buiten gezet. Er waren er natuurlijk ook die het zogenaamd niet wisten.
Vuilnis dat niet wordt opgehaald, verandert de samenleving meteen. Het gaat er de dagen erna steeds miserabeler uitzien. 
Goed te beseffen hoe belangrijk de mannen en vrouwen zijn die het ophalen. Een fatsoenlijk salaris moet in een van de rijkste landen van de wereld toch te regelen zijn? 
Uitstekend dat staken zin heeft. Looneisen zijn ingewilligd, woensdag was er weer een duidelijke orde van de dag. Gisterochtend twijfelde ik. Ik was de eerste die twee vuilniszakken en wat losse rotzooi op het ophaalpunt zette, en ook de enige. Had ik goed begrepen dat het weer kon? Het was tien voor half 8, hier en daar gingen in huizen lichten aan. Wist iedereen dat de staking voorbij was? Werd er niet gedacht: wat een aso die daar de boel staat te dumpen! Hoe maakte ik duidelijk dat ik legaal bezig was? Opgelucht naar het afval wijzen? Hoe doe je dat precies in brak ochtendlicht?
Vreemd gehavend begon de dag.