Jano van Gool

In de Pers

The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer
De nieuwe roman van Thomas Verbogt is wijs, ontroerend en spannend - Is Thomas Verbogt weleens negatief besproken?... - Dries Muus in: Het Parool lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Code

Wie kent het niet, een belangrijk telefoontje verwachten waarvan het onduidelijk is wanneer het komt? Je moet de hele dag bereikbaar zijn. Vaak gaat het om telefoontjes uit de medische wereld. Dat er geen tijdstip valt af te spreken, is begrijpelijk, maar toch. Ik kom dan tot weinig en ga zo min mogelijk de deur uit, want ik wil niet gebeld worden terwijl ik in de supermarkt voor de vis sta. Kan wel, maar dan zie ik ook de hele tijd die vis. 
Meestal komt het telefoontje als ik op de wc zit. Is niet erg, wel ongemakkelijk: “Hoe gaat het nu met de ademhaling, meneer Verbogt?” Daarover gaat het bij mij vaak, over de luchtwegen.
Verwarrend is het als het telefoontje niet komt. Natuurlijk kan ik zelf contact opnemen, maar ik moet me dan eerst losmaken van de gedachte dat ze het zinloos vonden mij nog te bellen.
Vrijdag werd ik op corona getest. De bedoeling is dat je dan binnen 48 uur iets hoort. Telefoontje of sms. Ik kreeg geen van beide. Ik leefde wel twee dagen met mijn mobieltje binnen handbereik en voor iemand die een mobieltje irritant vindt, is dat best lastig.
Gelukkig was er een naaste op bezoek die zei dat ik de uitslag zelf kon opzoeken. Moest ik naar de coronatest-website, inloggen met mijn digiD, via een app een code doorgeven en als ik geen app had, kon je ook een sms’je krijgen waarin die code stond, het was kortom héél simpel. Deed ik allemaal en toen las ik dat ik geen corona had.
Ik heb nog steeds niets gehoord van het coronacentrum. Geeft niets want ik weet wat ik wil weten, maar moet ik me niet zelf melden om te zeggen dat ik al geïnformeerd ben? Ik wil voorkomen dat ze na mijn volgende test denken: ach, die Verbogt interesseert het toch niet, laat maar.