Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Drankje

Naar alles wordt onderzoek gedaan. Ook naar het antwoord op de vraag of mensen zich met Kerstmis houden aan het regeringsadvies maar vier personen te ontvangen. Dat worden er steeds minder en dat ligt vooral aan prinses Amalia: als zij lak heeft aan wat de regering zegt, hebben wij dat ook! Ik geloof dat dit een redenering is die veel in dit land zo treurig maakt. Als je het dénkt, oké, maar daarvan dan ook een standpunt maken, dat is zielig.
Niet ondenkbaar dat volgende week een extra persconferentie komt. Misschien wordt het advies maar vier personen uit te nodigen wel een régel. Dat zal ons léren en is natuurlijk ook de schuld van Amalia!
Is toch ook prettig dat je maar met vier personen mag eten. Even goed mikken met wie, maar dat kan veel over je leven verhelderen.
Overal lees ik artikelen met tips hoe stress te voorkomen. Volgens mij heb je met vier mensen al minder stress. 
Die leuke kok Yvette van Boven adviseert niet al te ingewikkelde gerechten te serveren, `iets  dat je vaker hebt gemaakt en dat je goed beheerst’. In mijn geval is dat repertoire vrij klein. Ze raadt ook aan de boel van tevoren zo klaar mogelijk te maken, zodat je het op de avond zelf alleen maar hoeft op te warmen. Dus niet in de keuken staan zwoegen en de gasten het gevoel geven dat ze te veel zijn: “Pak zelf maar even je drankje.” (Tegen mijn gasten hoef je dat niet eens te zeggen.) 
Nee, je moet `gezellig en ontspannen’ zijn. Zegt Yvette van Boven die dat heel goed kan. Volgens mij moet je je hierop niet al te intens concentreren, anders gaat het erg mis (“Wat is er toch met Thomas?”). Je bent al gesloopt als de feestdagen voorbij zijn, maar dan helemaal. Voel een vaag verlangen naar januari.