Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Ernstig

Sorry hoor, dacht ik toen het weer ging over de Rolexproblematiek van te snel schatrijk geworden voetballers en amusementspersonen: zullen we het over iets anders hebben, er zijn wel belangrijkere kwesties gaande, bijvoorbeeld de nieuwe armoede in het gave Nederland? Natuurlijk mag niemand beroofd worden, maar misschien moet er een adviesorgaan komen dat die verwende jongens wijst op de gevaren van hun poenerig exhibitionisme. Sorry dat ik het alleen over jongens heb, maar meisjes gaan er anders mee om, heb ik de indruk. 
Sorry trouwens dat ik zo ernstig doe op deze snikhete vrijdag, maar ik wil hoofd- en bijzaken graag uit elkaar te houden.
Sorry dat ik al drie keer sorry zei, vier keer trouwens met deze sorry erbij. Gelukkig dat ik me ervan bewust ben, dat ik dus ook weet dat die excuses verschralen omdat ik ze zo vaak uitspreek.
Kwam er natuurlijk op toen ik deze dagen las over presentator Tim den Besten die per ongeluk Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht zong tijdens zijn verslag van de botentocht zaterdag. Heb het niet gehoord, ook niet dat hij huilend zijn excuses aanbood in een radioprogramma, vooral omdat hij niet dood wilde, terwijl er mensen waren die dat wel wilden, zoiets. Hoogleraar filosofie Gabriel van den Brink zegt: “Als je steeds excuses blijft maken, is het einde zoek.”
In dit geval vroeg ik me af wat er was gebeurd als hij er niet huilend op terug was gekomen. Misschien had zijn abjecte liedje minder aandacht gekregen. Sorry dat ik de boel iets te kort door de bocht benader, maar voor nuancering is het veel te warm.
En ja, nu verheug ik me op iemand die straks roept: “Sorry dat ik stoor, maar wie heeft er zin in een ijskoud biertje?”