Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Geuren

Wanneer ik lees dat er een extern integriteitsbureau wordt ingeschakeld, vraag ik me altijd af wat ik me bij zo’n bureau moet voorstellen. Ja, ze onderzoeken hoe het zit met integriteit. Doordat het woord zo vaak gebruikt wordt, verliest het aan kracht. Helaas. 
Ik kom er natuurlijk op omdat de partij Volt met integriteit in de maag zit nu mevrouw Gündogan zich grensoverschrijdend heeft gedragen, wat een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen niet handig is. Volt doet niet in alle steden mee, wat te maken heeft met de verhouding tussen vrouwelijke en mannelijke kandidaten of zoiets. Ben even kwijt hoe het zit omdat ik het niet helemaal begreep toen het voor het eerst aan de orde kwam. Ligt aan mij, want ik denk dom dat het alleen maar om kwaliteit moet gaan. En integriteit natuurlijk.
Op mijn werkvloer bevindt zich geen koffieautomaat, maar als die er wel was geweest, leefde daar gisteren maar één vraag: wát heeft mevrouw Gündogan gedaan?
Stomme is dat ik dan meteen denk aan iets grensoverschrijdends in de seksuele zin, wat een nogal grensoverschrijdende veronderstelling is. 
Je kunt ook anders grensoverschrijdend bezig zijn. Daar staan we niet meer zo bij stil. Glaasje te veel op tijdens een vergadering. Niet één keer, maar om de haverklap. Tijdens wezenlijk gesprekken in slaap vallen. Medewerkers afblaffen. Greep uit partijkas. Lijfgeur – kan ook grensoverschrijdend zijn, veel geuren trouwens.
Afgelopen weken zijn we gewend meteen iets ranzigs te veronderstellen. Exhibitionistische foto’s, dat soort dingen.
Hoe dan ook: een extern integriteitsbureau. Blijkbaar viel er intern niet met mevrouw Gündogan over te praten, wat ik ook best grensoverschrijdend vind.