Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Glassieraden

Soms, heel soms nog maar, komt het voorbij, het befaamde lied uit de musical AnatevkaAls ik toch eens rijk was, dabbe-diebe-diebediebe-dom. Met het bronzen stem geluid van Lex Goudsmit, wie denkt er nog weleens aan hem?
Toen ik laatst over mijn kapper schreef, vergat ik te melden dat we het daar ook over hebben: wat gaan we doen als we de loterij winnen? Ik doe mee aan de Staatsloterij, heb nog nooit wat gewonnen, alleen zo nu en dan eigen geld, zou ermee moeten stoppen, maar heb dan het gevoel dat het lot me een prijs gunt terwijl ik heb afgehaakt. Laatste klinkt onlogisch en is het ook, maar toch kan ik zo denken. De kapper zit bij een andere loterij, waarmee je veel meer geld kunt winnen, wat hem nooit overkomt.
Ik zou nauwelijks iets veranderen aan mijn leven, hij ook niet, behalve meer opera’s bezoeken in verre buitenlanden, hij dus. Stellen we tevreden vast.
Zou ik geld doneren aan politieke partijen? Ik lees over mensen die dat doen. De VVD scoort het hoogst. De forste donatie is van de eigenaar van Basic-Fit, René Moos, 100 duizend euro. Komt dus doordat Nederland lekker sportief bezig is. Anders heb je dat bedrag niet loos in een laatje liggen.
SP heeft ook veel geld gekregen, maar dan van eigen parlementariërs en wethouders. Hun salaris leveren ze in.
Forum voor Democratie mag ook niet klagen. Een gulle gever is het bedrijf Piegretia dat doet in orthomoleculaire therapie en handgemaakte glassieraden. Mijn huisarts heeft liever niet dat ik opzoek wat orthomoleculaire therapie is. En handgemaakte glassieraden horen natuurlijk enorm bij FvD.
Als ik rijk was, zou ik niet weten of ik aan een partij zou doneren. Ook niet aan welke. Geen idee of dat een slecht teken is.