Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Glimmen

Als we iets vreemd vinden, zeggen we vaak grappig. Gaat niet om vervelend vreemd, nee, gewoon vreemd, misschien een beetje verrassend vreemd: grappig.
Ik ben gesteld op het woord `grappig’ en betreur dat het te vaak oneigenlijk wordt gebruikt: “De enige die hierover een beslissing kan nemen is Bert, maar het grappige is dat Bert voor een maand of zes onvindbaar in een ver buitenland verblijft.” Nu is er inderdaad best veel grappig, je moet soms even nadenken hoezo. Veel in het leven is absurder dan op het eerste gezicht lijkt.
Vond het grappig dat de Ronald Plasterk als verkenner werd aangesteld. Een verkenner is iemand die iets onderzoekt waarvan we weinig weten in de hoop dat we een of meer productieve inzichten krijgen. Denk je toch niet onmiddellijk aan de heer Plasterk.
Toen het stof van de verkiezingsuitslag was neergedaald, wisten we dat een rechts kabinet niet onmogelijk is, maar dat de heer Omtzigt vertragend kan zijn.
De heer Plasterk heeft een week met de belanghebbenden gepraat en komt tot de bevinding dat een rechts kabinet mogelijk is, maar dat het `geen eitje’ zal zijn. Geen eitje komt door de heer Omtzigt.
Grappig deze bevindingen. Waren daar een verkenner en een week voor nodig?
De heer Plasterk zegt dat het allemaal nog lang kan gaan duren. Hij gokt op een nieuw kabinet in het voorjaar, ik denk rond de zomer. Waarschijnlijk later. Belgische toestanden.
Grappig is ook dat de heer Plasterk voorlopig vaak in de praatprogramma’s als deskundige zal zitten glimmen. Dat krijg je dan.
We hebben dus alle tijd om ons bijvoorbeeld bezig te houden met de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Grappig keuze, Joost Klein. Ik denk meteen aan Finse toestanden.