Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Hints

Soms vergeet je goed op te letten. Ik weet bijvoorbeeld niet wat de digitale euro is. Kom ik tegen in een artikel over de knauw die het vertrouwen in Máxima heeft gekregen. Wist ik ook niet, maar er zijn mensen die haar scherper in de gaten houden dan ik. Die mensen manifesteren zich onder meer in het EenVandaag Opiniepanel.
Ik vroeg me af waarom. Wat heeft Máxima gedaan of juist niet gedaan, wat is er veranderd? 
Problematisch vindt het Opiniepanel dat ze het afgelopen jaar niet zo zichtbaar was als daarvoor. Voorts is haar luxeleven een doorn in het oog. En dan is er die digitale euro. Daarvoor pleit ze in haar werk voor de VN.
Máxima zegt dat ze dat niet gedaan heeft. Dat ze geen voorstander ervan is en ook geen tegenstander.
Natuurlijk zocht ik op wat de digitale euro is: een euro die alleen in elektronische vorm bestaat. Ik knik zonder dat ik weet waarom. Wel voel ik vaag een verlangen naar contant geld, stapeltjes munten en bankbiljetten waarvan je weet dat je het daarmee de komende week of maand moet doen.
Maar goed, Máxima is niet voor en ook niet tegen. Wat is het punt?
Haar luxeleven laat ik even. Willen velen van ons niet een luxeleven leiden als het zou kunnen? Is geen goede vraag, denk ik, misschien even knullig als de bezwaren die je tegen dat leven kunt hebben.
Nogmaals: ik volg haar niet zo, maar toch heb ik de indruk dat we over haar zichtbaarheid niets te klagen hebben.
Dat dacht ik ook toen ik zaterdagavond het eerste deel van de serie over haar leven zag. Haar opgetogen aanstaande was goed in Hints en Hazes, maar het belangrijkst lijkt me de genegenheid die prins Claus meteen voor haar voelde.
Was ik vergeten. Gaat over meer dan zichtbaarheid, geloof ik.