Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Hoedje

We weten wat ze zullen zeggen, maar de persconferentie van de premier en minister Hugo gaat gewoon door. Je moet er altijd bij melden dat ze demissionair zijn, opdat niemand denkt dat er plotseling een nieuwe regering is. We weten niet meer wat we ons daarbij moeten voorstellen, bij een nieuwe regering. 
In het begin van de coronatijd wachtten we die persconferenties gespannen af, ook al wisten we toen óók wat er gezegd ging worden, maar we hoopten toch dat het wat minder erg was dan we dachten. Was nooit zo, daarom ook wel goed dat we hoorden wat we al wisten.
Vanavond is dat minder zinvol en je vraagt je af of de premier en de minister niet iets beters te doen hebben. Blijkbaar niet, teken aan de wand.
Heet het transparantie als we allemaal weten wat er besloten is voordat die besluiten officieel zijn uitgesproken? Transparantie moet ook niet te ver gaan. Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging woont volgende week Prinsjesdag niet bij. Wat er van belang is van wat de koning declameert, is al gelekt. Ze vindt dat onfatsoenlijk, ik ben het met haar eens. Ik houd van de kranige oprechtheid van mevrouw Van der Plas, al vind ik het jammer niet te zien voor wat voor hoedje zij gekozen zou hebben. Ook jammer dat ik nu al weet dat ze er niet is. Haar standpunt zou harder aankomen wanneer we ons volgende week afvroegen: waar is mevrouw Van der Plas toch?
De koning zou met haar mee moeten doen. Dat hij dus zegt: “Dames en heren, ik lees alleen maar voor wat u niet weet. Mijn vrouw heeft die passages onderstreept. Graag teken ik daarbij aan dat ik volgend jaar hier niet weer voor joker kom zitten. Ik heb wel wat beters te doen.” 
Dat laatste gunnen we onszelf ook.