Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Klasse

Vorige week woensdag sprak de Amerikaanse senator Bernie Saunders in het Utrechtse Tivoli. Zaal was uitverkocht. Na zijn toespraak kreeg hij een hartstochtelijk applaus. Daarna kwam Frans Timmermans op het toneel en die kreeg ook zo’n applaus. Dat beviel Timmermans uiteraard zeer, hij houdt ervan te worden toegejuicht en stelde voor dat Saunders ook tijdens de verkiezingsbijeenkomsten vóór hem aan het woord kwam, bij wijze van voorprogramma.
Uiteraard grapje van Timmermans, maar ook weer niet helemaal.
Ik moest denken aan een bijeenkomst die niets met deze te maken heeft, maar ook weer wel.
Najaar 2002, Amstelhotel in Amsterdam. Daar wordt het boek gepresenteerd van Bill Wyman, voormalig bassist van The Rolling Stones. Hij heeft een prachtig boek over de band gemaakt vol interessante illustraties.
Het eerste exemplaar van de Nederlandse vertaling zal hem overhandigd worden door Wally Tax, lang geleden zanger van de legendarische band The Outsiders.
Ooit speelden The Outsiders in het voorprogramma van The Rolling Stones. Vandaar.
Eervolle taak voor Wally Tax zou je denken.
Ter voorbereiding had de zanger echter veel Jägermeister gedronken. Te veel. Hij betrad gemarineerd het kleine podium en kwam nog wel uit zijn woorden, maar hij deed alsof het destijds andersom was: dat de Stones in het voorprogramma van The Outsiders stonden, sterker nog dat de Stones erg veel geleerd hadden van de Amsterdamse band. Hij zette deze gang van zaken langdurig uiteen. Een medewerker van de uitgeverij moest ingrijpen en Wally Tax verliet onder protest het podium.
Bill Wyman vond het allemaal onweerstaanbaar grappig, nam kort het woord en zei dat de vorige spreker volkomen gelijk had. Klasse, vond ik.