Jano van Gool

In de Pers

lekker tobben met de tragikomedie van Thomas Verbogt - Binnen één alinea van lachen naar huilen: lekker tobben met de tragikomedie van Thomas Verbogt ★★★★★ ... - Katinka Polderman in: De Volkskrant lees meer
Vogel, met Bram van der Vlugt - Vijfentachtig is Bram van der Vlugt, bijna dan, maar zijn hoofd weigert dat feest te vieren. Liever leert het nog lange teksten.... - DICK VAN TEYLINGEN, theaterkrant in: Theaterkrant lees meer
Hoe alles moest beginnen - Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet.... - Thomas Verbogt in: Uitg. Nieuw Amsterdam lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Leverpastei

Voor een carrièreswitch is het te laat, maar ik zou het best willen zijn: integriteitadviseur van de Tweede Kamer. Alleen al omdat het me fascineert waarom zo’n functie er moet zijn. Mannen en vrouwen die door ons gekozen zijn om ons naar eer en geweten te vertegenwoordigen, en dan kan de integriteit een kwestie zijn. Leg het maar eens uit aan mensen die van niets weten. 
Nu weer die mevrouw van GroenLinks. Die zou in Leeuwarden wonen en daarom krijgt ze boven haar salaris ruim 24 duizend euro toeslag per jaar. Is dat voor de trein? Doet er verder niet toe, want ze woont niet in Leeuwarden, maar in Den Haag en kan principe op de fiets (GroenLinks) naar haar werk. Daarbij ontving ze een tijdje geleden ook nog wachtgeld, terwijl ze dus nergens op wachtte, want ze had al een baan. 
Als ik integriteitadviseur was, zou ik met haar over schaamte spreken, dat je die moeilijke emotionele sensatie gewoon moet toelaten, dat je dat kunt leren, dat je dan als mens ook verder komt in je leven.
De mevrouw van GroenLinks verdient als Kamerlid 115.000 euro per jaar. Je kunt over zo’n bedrag zeggen wat je wilt, maar het is niet niks. Reiskosten kun je aan de belasting opgeven. Dat doen veel mensen.
Haar werkgever kan financiële pijn ook compenseren met een prettig kerstpakket. Daar kom ik het hier uiteraard nog over te hebben. Altijd weer fijn om er in deze tijd over te lezen. Bijvoorbeeld dat werknemers graag een pakket hebben vol eten. Geen malle fratsen, geen geinige duurzame dingen, ook liever geen cadeaubonnen, nee, blikjes leverpastei en zo. Luxe noten. Ragoutbakjes! 
Dat lijkt me echt iets voor die mevrouw van GroenLinks, puike ragoutbakjes. Kan van alles in. Lekker voor onderweg.