Jano van Gool

In de Pers

Hoe alles moest beginnen - Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet.... - Thomas Verbogt in: Uitg. Nieuw Amsterdam lees meer
Wat is precies de bedoeling? - Van tijd tot tijd vraagt iemand wie de opvolger is van Carmiggelt. De vraag is even onzinnig als begrijpelijk.... -  in: Boekensalon lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Loods

Klagen moeten we zoveel mogelijk vermijden en al helemaal wanneer het gaat om iets wat duurder wordt, want het wordt er nooit minder duur van. Postzegels worden volgend jaar waarschijnlijk veel duurder. Hoezo waarschijnlijk? Weet ik niet. Consumenten wordt aangeraden een voorraadje postzegels in te slaan, want die blijven geldig, wat er ook gebeurt. Ik ken veel mensen die ook consumenten zijn, maar niemand doet dat. Ik hoor er althans niemand over, maar het kan zijn dat je niet over postzegels praat, wat dan niet is omdat ze de gewoonste zaak van de wereld zijn. Dat zijn postzegels helaas niet meer, maar toch zeggen we nooit: “Zojuist postzegels gekocht.” 
Rare dingen, postzegels.
Saai is het te vragen wie er nog brieven op papier schrijft? En die dan in een envelop doen, postzegel erop en een brievenbus zoeken? Daar mag je best over klagen, want we doen het onszelf aan. Het is het opgeven van een aangename intimiteit.
Ik stuur ook minder brieven dan vroeger, maar doe het nog wel. Daarom hoef ik geen voorraadje postzegels in te slaan, want dat heb ik al. Als dat op is, koop ik weer een nieuw voorraadje. Aan hamsteren begin ik niet, want dan denk ik aan die hysterische knaagdieren van Albert Heijn.
Graag wil ik postzegels die er aantrekkelijk uitzien, liever niet die overbekende. Maar ja, in de buurtwinkel waar ik mijn postzaken moet doen, moet je niet vragen: “Heeft u ook leuke postzegels?” De winkel is een loods vol pakjes. De uitbaters komen uit een ver tragisch land en houden niet van orde. Als je een pakje ophaalt, moet je je huisnummer roepen en dan is het afwachten geblazen. Postzegels kopen kan alleen als je toevallig een velletje ziet liggen. Dat wijs je dan blij aan.