Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Mannetje

Het blijft afwachten, maar eind januari verschijnt eindelijk het rapport van de Commissie Van Rijn over grensoverschrijdend gedrag in omroepland. Had er al moeten zijn, maar het werd te vol, want qua elementair fatsoen is er nog een lange weg te gaan.
Wanneer dat rapport er is, wordt er een programma uitgezonden dat Jouw grens, mijn grensheet. Of dat een bestaand programma is, weet ik niet. En nu kom ik bij een bericht dat ik raadselachtig vind: Jan Slagter werd voor dat programma geïnterviewd. In dat gesprek geeft hij antwoord op vragen over Matthijs van Nieuwkerk. Hij wil dat die antwoorden uit de uitzending worden geknipt.
We weten dat Jan Slagter iemand is die zijn mannetje staat. Waarom zei hij niet dat hij op sommige vragen niet in wilde gaan? Of was hij er niet helemaal bij en bedacht hij ’s avond thuis op de bank: o nee, dát had ik helemaal niet moeten of mogen zeggen!
Is het volgende punt: wát heeft hij gezegd?
Mij interesseert het in principe allemaal in beperkte mate, maar wel als het een kwestie wordt.
Een woordvoerder van de NTR zegt dat de uitzending niet wordt aangepast. Dat standpunt zorgt er natuurlijk voor dat meer mensen zullen kijken naar Jouw grens, mijn grens. Ha, kijkcijfers!
In de berichtgeving over Jan Slagter stond terloops nog een dingetje: dat er vermeend wangedrag was hij het programma Sterren op het doek, na Heel Holland Bakt en uitzendingen voor kinderen een van de meest prikkelvrije gebeurtenissen op de Nederlandse televisie. Jan Slagter zegt dat de eindredacteur om wie het zou gaan, is ontslagen. Wie? Vermeend wangedrag? Ook al is het vermeend, wat vond er plaats? Wisten wij ervan?
Misschien een voetnoot, maar toch weer een beerputje.