Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Meisje

De bordesfoto van het kabinet Rutte IV zal nog even op mijn bureau blijven liggen, want ik vind dat ik de namen moet onthouden. Van sommige bewindslieden zal dat waarschijnlijk niet lukken. Henk Staghouwer van Landbouw bijvoorbeeld. Komt ook doordat je meteen beetje gaat gapen als hij iets zegt. In Rutte V moet daar maar die presentatrice van Boer Zoekt Vrouw komen. Bij haar stemgeluid blijf je wel wakker.
Natuurlijk las ik wat een stijldeskundige over die foto zei, ik ben gek op dat soort commentaren. De kledingkeuze van Kajsa Ollongren zou moeten zeggen dat ze als minister van Defensie niet in de schijnwerpers wil staan. Micky Adriaansens heeft ook een broek aan, maar toch weer een andere dan Kajsa Ollongren, geen beste keuze want zo lijkt ze meer `een meisje’. Ik ben een groot voorstander van meisjes in de regering, zeker nu het maar snel lente moet worden.
Helemaal mis was het met Karien van Gennip. Té felle jurk. En vooral té feestelijk voor deze tijd.
Maandagmiddag hoorde ik een deskundige in lichaamstaal op de radio. Die zei over de jurk van Karien dat ze zo laat zien dat ze er echt is en daarin zichzelf wil zijn. Ik had het nooit zo kunnen duiden, maar dacht er wel tijdje over na, want soms moet ik ergens heen waar ik ook wil laten zien dat ik er echt ben.
De man van de lichaamstaal zei dat Wopke Hoekstra en minister Hugo het meest vastberaden oogden. Kon je zien aan de voeten. Die stonden een stukje uit elkaar.
De presenator van het radioprogramma vroeg waarom veel nieuwe ministers de handen gevouwen hadden. De deskundige antwoordde: “Rust. Dat wijst op rust.”
Kan het kabinet niet iedere maand op de foto? Kunnen we snel zien uit welke hoek de wind waait.