Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Nieuw

Waarschijnlijk is al gelekt wat er vanavond in de persconferentie wordt gezegd, maar gisterochtend was dat nog niet zo. Minister Kuipers liet weten: “Alle scenario’s zijn denkbaar.” Woorden die goed klinken, maar bij elkaar gezet niets betekenen. Toen hij nog geen minister was, had hij waarschijnlijk wat anders gezegd, maar nu moet hij een taal spreken die we gewend zijn van politici. 
Zo is het immers niet. Niet álle scenario’s zijn denkbaar. Dat vanaf morgen Het Oude Normaal van twee jaar geleden weer Het Nieuwe Normaal wordt, om maar eens een scenario te noemen. 
Over wat minister Kuipers straks gaat zeggen, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Is naïef, want het zou vreemd zijn als hij iets anders kan besluiten dan minister Hugo gedaan zou hebben als hij nog zorgminister was. Nieuw gezicht garandeert geen nieuwe tijd.
Begrijp ik goed dat de persconferenties er wat anders uit gaan zien? Dat er plaatjes komen die woorden gaan vervangen, omdat die plaatjes de boodschap duidelijker overbrengen? Houd mijn hart vast. Natuurlijk, soms kunnen ze een tekst versterken, maar in principe moet de mondelinge uitleg toch duidelijk zijn. Toen we lezen leerden, hielp een plaatje van een poes te onthouden hoe dat woord geschreven werd, maar voor de meesten van ons is dat al enige tijd geleden en hebben we verstandelijke vooruitgang geboekt.
Voorts kan het dat de doventolken niet meer tússen de bewindslieden staan, maar op een klein schermpje boven in beeld te zien zijn. Ook jammer. De doventolk gaf de bijeenkomst altijd een inspirerende dynamiek. Op een schermpje bovenin is dat toch anders.
Misschien wordt de volgende persconferentie een dolgeinige quiz. Met Linda of Gordon.