Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Overladen

Als Kamerleden zich onwenselijk gedragen, is er een integriteitscommissie die zich dan over de kwestie buigt. Of kán buigen, moet ik zeggen, want het is de vraag of de commissie dat wil.
Ben vergeten wanneer die commissie in het leven werd geroepen, maar ik herinner me wel dat ik het bericht met ingehouden adem las. Het verbijsterde me dat het nodig was. Maar dat was het. Daarom is het wel een beetje vreemd dat je nauwelijks wat hoort over de werkzaamheden en bevindingen van die commissie, terwijl er toch van alles aan de hand is waarbij je je kunt afvragen of het integer is.
Was even met andere dingen bezig, dus het is me ontgaan waaróm Pepijn van Houwelingen van Forum van Democratie een foto verspreidde waarop de ministers Kuipers en Van Gennip een nazivlag hijsen. Die vlag hesen ze dus niet, maar je kunt heel wat doen met foto’s.
Lijkt me dus iets voor op de agenda van de integriteitscommissie. Dat vindt iedereen, maar ook weer niet. Laurens Dassen, fractieleider van Volt, is van mening dat die foto van Van Houwelingen alle perken te buiten gaat, maar waarschuwt dat de integriteitscommissie `overladen dreigt te worden door verzoeken van 150 individuele Kamerleden die klachten willen indienen over elkaar’.
Overladen? Hoezo overladen? Verontwaardiging over die foto is toch niet niks.
Caroline van der Plas van BBB is ook hartstikke tegen die foto, maar wil het, geloof ik, ook niet op het bordje van de integriteitscommissie leggen, want: “Als Kamerleden elkaar de maat gaan nemen, is het bovendien goed soms ook eerst naar zichzelf in de spiegel te kijken.”
Ja, toen we kind waren en ruzie hadden, zeiden we het weleens tegen elkaar: “Wat je zegt ben je zelf.” Dat werkte nooit.