Jano van Gool

In de Pers

The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer
De nieuwe roman van Thomas Verbogt is wijs, ontroerend en spannend - Is Thomas Verbogt weleens negatief besproken?... - Dries Muus in: Het Parool lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Piet

Zaterdag hoorde ik radionieuwslezer bekendmaken dat de oliebollenkramen dit jaar niet op 1 november in werking treden, maar al op 1 oktober. Waarom dat is, zei de nieuwslezer er niet bij. Waarschijnlijk omdat we steeds ongeduldiger worden. Ik wist trouwens niet dat oliebollenverkopers dat niet zelf mochten bepalen, maar dat de overheid een vinger in het vet heeft.
De laatste volle week van augustus begint, volgende week zit de r al in de maand, de pepernoten komen in de schappen van de supermarkt, het jaar begint op te schieten. 
Nog vijf dagen De Slimste Mens op televisie en dan is dat ook alweer voorbij. Ben er blij om. Het is een licht verslavend programma en ik zit op de bank enorm De Slimste Mens uit te hangen. Nooit kijk ik alleen, nee, ik heb publiek nodig, want hunker naar erkenning. Fijnste vind ik het antwoord te geven voordat de kandidaat klaar is met erover na te denken. Ook ga ik matig om met mijn verontwaardiging dat ik zelf nooit gevraagd word mee te doen. Iedere uitzending roep ik dat minstens twee keer. Nu moet ik hier óók weer zeggen dat ik bijna álles weet behalve scheikundige dingen en namen van Aziatische bewindslieden. 
Ik besef trouwens wel dat alles anders is als je daar zit. Dat zag je vorige week wel aan dat meisje (vlogger) dat dacht dat Magere Hein Piet Hein heette, wat misschien ook zo is, maar dat weten we niet, want Magere Hein heeft zich wegens tijdgebrek nooit voorgesteld. Overigens was ik blij dat het meisje niet bij mij thuis vlogt.
Volgend jaar kijken we met een schaal dampende oliebollen op tafel en met volle mond kan ik dan wat minder praatjes hebben. Ben ook vast een beetje suf van de glühwein.
Zo, nu een leuke kerstboom kopen.