Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Schema

Soms is iets bij wijze van spreken en moet je het niet letterlijk nemen. Ik las tragische berichten over PostNL: ze gaan nog minder bezorgen dan nu al het geval is. Dat een brief of kaart die je vandaag post, morgen ter plekke is, heb je al lang uit je hoofd gezet. Het is binnen twee dagen. Binnenkort drie. Als je mazzel hebt. Bij mij ligt het gemiddelde op een dag of vijf. Komt misschien doordat ik nog veel post krijg en ja, meneer moet niet denken dat hij voor een dubbeltje op de eerste rang kan zitten.
In een van tragische berichten staat dat postbezorgers ooit naar elk huis in een straat gingen, maar nu slaan ze zeven huizen over en hebben ze voor drie huizen post. Ik nam dus aan dat dit bij wijze van spreken was, maar ja, als je het een paar keer leest, neem je voorzichtig aan dat het zo is.
Wonderlijk ritme is het: zeven huizen niets, drie wel. En of dat dan twee of drie keer per week is, weet je niet. Als ik de laatste ben van de zeven huizen die de bezorger links laat liggen, kan ik natuurlijk aan mijn buurvrouw vragen (ze woont in het eerste van de drie naast me) of mijn post naar haar gestuurd kan worden. En dan geeft ze die vervolgens aan mij. Zoiets. Moet ik wel even sterk het schema bestuderen. Goed voor ons sociale verkeer. Daarbij krijgt een probleem minder gewicht als je het samen deelt.
Blijkbaar is het mogelijk dat je post tóch de dag erna bezorgd wordt. Maar daarvoor moet je extra betalen. Het kán dus wel.
Is met de trein ook zo. Er is er een die Intercity Direct heet. Moet je ook meer voor betalen (anders boete!). En dan komt die beloofd op tijd aan. Bij hevige tegenwind trouwens niet, heb ik gemerkt.
Wat een onzin allemaal. En ook nog echt waar.