Jano van Gool

In de Pers

Hoe alles moest beginnen - Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet.... - Thomas Verbogt in: Uitg. Nieuw Amsterdam lees meer
Wat is precies de bedoeling? - Van tijd tot tijd vraagt iemand wie de opvolger is van Carmiggelt. De vraag is even onzinnig als begrijpelijk.... -  in: Boekensalon lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Sla

Dus uit bed springen en dan even een Lindaatje doen. Dat wil zeggen niet langer dan één minuut douchen. Linda doet het ook. Voor een goed doel, `Minderen voor kinderen’. 
Ik probeer praatprogramma’s zoveel mogelijk te vermijden, maar ik hoor er natuurlijk wel over, want er wordt veel over praatprogramma’s gepraat. Ik hoorde dus dat Linda de Mol in een van de praatprogramma’s heeft verteld dat ze deze week één minuut per dag doucht en geen bloemen koopt. Ze gaat ook niet uit eten, geloof ik. Daarmee spaart ze geld uit en dat geeft ze aan Minderen voor kinderen, in de hoop dat wij het allemaal doen.
Van Linda de Mol krijg ik meestal een nog beter humeur. Komt door haar vrolijke kordaatheid. En als ik me voorstel dat ze maar één minuut onder de douche staat, kan ik dat ook. Nu heb ik makkelijk praten, want ik douch vooral koud, en dat wil je niet te lang doen. Maar toch. Ik hecht aan het gevoel goed bezig te zijn. Geen bloemen kopen kost me ook geen moeite. Niet uit eten is ingewikkelder, want ik ben deze week een paar keer onderweg en dan, o nee, ik kan brood meenemen. Plus bakje sla – twee vliegen in één klap, want prima voor het lichaamsgewicht. Volgens mij moet je met méér lichaam langer douchen, omdat je meer te doen hebt, maar dat is weer een ander probleem.
Blijkbaar is er app waarop je kunt bijhouden hoeveel je uitspaart. Ben niet zo van de apps, maar ik kan het natuurlijk ook schatten en dat bedrag leuk afronden. 
Linda stimuleert vooral `kapitaalkrachtigen’ aan de actie mee te doen. Ben ik kapitaalkrachtig? Als je je dat afvraagt: ja. Ik denk dan meteen slap: ik kan het bedrag ook gewoon géven. En doorgaan met langer dan één minuut douchen. Dan is het een soort boete.