Jano van Gool

In de Pers

Hoe alles moest beginnen - Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet.... - Thomas Verbogt in: Uitg. Nieuw Amsterdam lees meer
Wat is precies de bedoeling? - Van tijd tot tijd vraagt iemand wie de opvolger is van Carmiggelt. De vraag is even onzinnig als begrijpelijk.... -  in: Boekensalon lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Speerpuntje

Komt er snel weer een Nationale Week Zonder Iets? De Nationale Week Zonder Vlees zit er bijna op en zal waarschijnlijk binnenkort geëvalueerd worden (door wie? En wat dan?).
Tijdens een troebele dagdroom stelde ik me voor dat ik ineens zitting had in de commissie die bepaalde wat er Zonder moest in een nieuwe Nationale Week en dat ik een lijstje paraat moest hebben. De orde van de dag wekte me uit die dagdroom, maar dat lijst bleef even hangen.
Wat wil ik graag? Een Nationale Week Zonder Hufterigheid! Maar ja, dan begeven we ons weer op glad ijs. Kijk, vlees is vlees, qua duidelijkheid geen vuiltje aan de lucht. Hufterigheid is wat anders. Ik ben een gevoelige jongen en vind al snel iets hufterig, terwijl ik ook zou kunnen vinden dat ik me niet moet aanstellen.
Een Nationale Week Zonder Lawaai. Kan met hufterigheid te maken hebben. Zojuist hoorde ik nog een fietser `kankerwijf’ brullen naar een dromerige vrouw die hem net iets te laat voorrang gaf. Mijn humeur heeft daar meteen last van. Stel dat het de Nationale Week Zonder Lawaai was, kon ik dan de brullende fietser tot de orde roepen? Hoe? Waarschijnlijk huist er nog méér gebrul in hem en dat heeft de ruimte nodig, en die ruimte trek ik open door met rode kaart te wapperen.
Zouden rode kaarten kunnen helpen? Iedereen krijgt er iedere week vijf van de overheid. Of tien. Kan een interessant experiment zijn. Maar ja, ik weet niet waar ik met zo’n idee naartoe moet. Is het iets voor Binnenlandse Zaken? Kan het nog een speerpuntje worden in de voorbereidingen op 21 maart?
In plaats van een Nationale Week Zonder is een Nationale Week Mét ook mogelijk. Laten we het vanaf vandaag een dikke week met boeken proberen! Yes!