Jano van Gool

In de Pers

Hoe alles moest beginnen - Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet.... - Thomas Verbogt in: Uitg. Nieuw Amsterdam lees meer
Wat is precies de bedoeling? - Van tijd tot tijd vraagt iemand wie de opvolger is van Carmiggelt. De vraag is even onzinnig als begrijpelijk.... -  in: Boekensalon lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Spoor

Misschien moet ik ophouden toe te geven dat ik iets niet weet terwijl ik het misschien had kunnen weten. Je hoeft niet alles te weten! Ik wist niet dat prins Bernhard junior (wordt er altijd bij gezegd: junior) mede-eigenaar is van het circuit van Zandvoort. De prins zegt dat een Formule 1-race er zeker mogelijk is. Het is een droom. Voor die droom moet dan wel 20 of 30 miljoen ergens vandaan gehaald worden. Dat is het meestal: ergens vandaan. Er zijn belastingbetalers die altijd boos zijn, en die zijn vast niet van deze droom gediend. 
Het was lang geleden dat ik naar het Goedemorgen Nederland van WNL had gekeken, maar gisterochtend deed ik het even. Alleen door de goedlachse presentatrices is het een warme douche. Frisse meisjes, zou mijn moeder zeggen. Ik geloof dat het er op andere dagen één is, maar op vrijdag twee, opdat we ontspannen het weekend in kunnen. 
Toen ik het programma na een minuut of twintig weer uitzette en naar de ochtendkranten liep, merkte ik dat er drie kwesties waren blijven hangen. Die zaten heel beweeglijk in mijn gedachten, anders dan wanneer je erover leest. Kwestie 1 was die race in Zandvoort. Kwestie 2: de strenge winter die eraan komt. Daarover gaan we vast meer horen. Elfstedentocht! En 3 de lok-bh in Hengelo. 
Vrouw hing lingerie op balkon te drogen. Wat gebeurt er: bh weg, niet één keer, maar vaker. Agent komt op het idee in een van de bh’s zendertje te doen. En zo kwamen ze de lingeriedief op het spoor. Doet er niet toe, maar lingeriedief vind ik een mooier woord dan lok-bh. Het onderwerp was best lang aan de orde in Goedemorgen Nederland. Later las ik er ook over in de krant, maar wat ik al zei: het nieuws gaat dan ánders met je om.