Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Tips

Valt er veel zeker te weten? Ik weet het niet, maar ik weet bijna niets zeker. En zelfs dat laatste weet ik niet zeker. Wat ik wel weet is áls je iets zeker weet, dat een groot goed kan zijn.
Ik zit hierover te mijmeren naar aanleiding van een kersttip. We krijgen er veel dit jaar, uiteraard over de samenstelling van het kerstdiner, over de kleding die je tijdens het eten zou kunnen aanhebben, wat er allemaal mogelijk met de restjes van al dat eten, maar ook over kwesties als de tafelschikking. We kunnen blijkbaar moeilijk zonder die tips, wat komt doordat het ons steeds minder lukt zélf na te denken.
De tip over tafelschikking las ik in een krant en heeft te maken met het voorkomen van ruzie tijdens het kerstdiner. Handig is het niet te zitten naast een familielid met wie je het altijd oneens bent en met wie je het bijvoorbeeld niet over politiek moet hebben. 
Er is trouwens ook een tip die politiek in het algemeen verbiedt als gespreksthema bij de kerstboom. Best jammer, want er is bijna té veel aan de hand in Den Haag. Als het grappig is, mag je er waarschijnlijk wel over praten. Ik hoorde iemand opperen dat het niet onmogelijk is dat Plasterk premier wordt. Zal gelukkig niet gebeuren, maar kan even een komisch vooruitzicht zijn. 
Maar goed, liever geen ruzie tijdens de kerstdagen, ook niet over andere zaken dan politiek. Mooi moment om nu al te leren dat iemand die per se gelijk wil hebben, vooral om te lachen is. En dat het niet erg is als men betwijfelt wat je zeker weet, want wat kan jou dat schelen? En sterk aan te raden: luisteren zonder te luisteren, maar wel doen alsof. Vereist een warme oogopslag. Is te oefenen, iedere dag paar minuten voor de spiegel.