Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Zorgen

Veel mensen zeggen dat ze gezichten kunnen lezen. Dat is het woord: lezen. Dus zien wat er door iemand heen gaat of welke karaktereigenschappen prominent zijn. Ik geloof niet dat ik het kan, daarvoor heb ik me al te vaak in een ander vergist, en tegelijkertijd denk ik ook: linke soep.
Neem het olijke hoofd van Jasper Rekers, gisteren ook in deze krant te zien. Was kandidaat -Kamerlid van de BBB, maar nu niet meer, en daar mogen we opgelucht over zijn.
Hij hoort of hoorde bij die grote asgrauwe groep in de samenleving die in anonieme berichten mensen beledigt en beschadigt. Rekers was, voor zover bekend, vooral tijdens de coronacrisis actief: pharmahoer, nazibitch, kinderlokker, NSB’er, dat zijn onder meer de typeringen waarmee hij beleidsmakers bestookte. En o ja, minister Hugo moest een enkeltje Neurenberg boeken, naar het nazitribunaal.
Het ANP kwam erachter. Uiteraard ontkende Rekers de tweets op volle kracht, want dat hoort bij dat soort lafaards, ze proberen zich overal uit te liegen, maar toen het ANP ook de leiding van BBB informeerde, moest hij het wel toegeven.
Waarom deed hij het?: “Ik maakte mij ernstige zorgen over ontwikkelingen in de maatschappij.” Wat zorgen niet allemaal kunnen veroorzaken! Ongetwijfeld wilde hij daarom ook in de Kamer.
De BBB kan hier verder niets aan doen, daar moet niemand flauwe grapjes over maken, maar wat me interesseert hoe het ANP erachter kwam. En wat de aanleiding daartoe was. Kan het ANP in dit verband niet meer voor de volksgezondheid doen?
Gelukkig werd niet bekend dat Rekers van de lijst is geschrapt wegens grensoverschrijdend gedrag zonder dat gedrag te benoemen, zoals vaak het geval is. Nu begrijpen we het tenminste. Ja nou.